Piha­suunnittelu on aina kannattava sijoitus

Piha­suunnittelu

Idearikasta piha­suunnittelua budjetillasi, alueena Etelä- ja Keski-Suomi.

Pihasuunnittelu alkaa tapaamisella suunniteltavassa kohteessa.​ Uusi tontti tai uudistettava piha ja pihan ympäristö on aina paras nähdä paikan päällä. Kohdekäynnillä tarkistan myös tekniset asiat, jotka tulee ottaa huomioon – esimerkiksi ovatko salaojat ja katto­vesijärjestelmät kunnossa, ja mihin hulevedet ohjataan.

Millaisen piha­suunnittelun sinä haluat.

Kokonais­suunnitelma

Täyden palvelun piha/viher/maisema­suunnitelma sisältää kaiken maastonmuotoilun suunnittelusta pihan toimintoihin, istutuksiin, rakenteisiin, kivi- ym. materiaalien ja valaisinmallien valintaan asti. Täyden palvelun suunnitelma on vaivattomin ratkaisu. Sinun ei tarvitse pohtia pintamateriaaleja, kasveja tai tyyliin sopivia valaisimia, vaan kaikki suunnitellaan valmiiksi puolestasi.

Design -suunnitelma

Design -suunnitelma jättää sinulle valinnanvapautta. Siihen piirretään maastonmuotoilut, istutusalueet ja kiveysalueet, mutta esim. kasvilajit ja käytettävät kivimateriaalit saat päättää itse, kun pihan rakentaminen alkaa. Suunnitelman pohjalta ammattitaitoinen piharakentaja osaa rakentaa pihan oikein, ja pihalle voidaan laskea kokonaishinta. Design -suunnitelma on fiksu ratkaisu ja kaikkein suosituin pihasuunnitelma.

Osa­suunnitelma

Osasuunnitelma on nimensä mukaan pihan jonkun osan suunnitelma. Osasuunnitelma on hyvä ratkaisu, jos haluat esimerkiksi vain yhden istutusalueen istutussuunnitelman kasvimäärineen, suunnitelman uudesta oleskelualueesta tai vaikka kauniin hyötypuutarhan.

Lisäksi erikseen ja tarvittaessa voidaan laatia rakenne- ja detaljipiirustuksia esim. pergolasta sekä työselitykset pihan rakentajalle.

Kysy lisää eri vaihtoehdoista!

Pihasuunnittelu.

Tapaamisessa läpikäytäviä asioita mm:
• Mikä on piharakentamisen budjetti ja aikataulu?
• Mitä harrastatte vapaa-ajalla ja mitä puuhaatte pihalla?
• Millainen on toivomanne tyyli?
• Mitä toimintoja puutarhaan halutaan ja tarvitaan?
• Teettekö mielellänne puutarhatöitä vai ette?
• Onko asioita, jotka vaativat tilaa, esim. vene tai useita autoja?
• Juoksenteleeko pihalla lapsia tai lemmikkejä?
• Halutaanko piha rakentaa itse vai käytetäänkö ammattirakentajaa?
• Rakennetaanko piha kerralla valmiiksi, vai jaetaanko työ useammalle vuodelle?

Näin pihasuunnittelu­projekti etenee.

Aluksi määrittelemme suunnitteluprojektin aikataulun. Milloin ensimmäistä versiota suunnittelutyöstä tarvitaan?

Seuraavaksi käyn kohteessa kanssanne. Ennen kohdekäyntiä toivon saavani asemapiirroksia ja muita mahdollisia materiaaleja ja valokuvia pohjatiedoiksi.
Nähtyäni kohteen laajuuden ja tutustuttuani materiaaliin sekä kuultuani toiveenne ja pihaan varaamanne budjetin pystyn antamaan hinnan suunnittelutyöstä valitussa laajuudessa. Katso hinnasto.
Suunnittelutyöstä tehdään aina kirjallinen sopimus. Suunnitelman ensimmäisen sähköisen pdf-version yhteydessä laskutan myös koko työn sähköpostitse.
Suunnitteluprosessin aikana yhteydenpito on tärkeää. Pysymme puolin ja toisin kärryillä sovituista asioista, kun aloitamme sähköpostiketjun, jossa ovat mukana asiakkaan lisäksi pääsuunnittelija, projektipäällikkö, minä ja kaikki projektiin osallistuvat.
Suunnitelman ensimmäisen version toimittamisen jälkeen asiakkaalla on kaksi (2) kuukautta aikaa muokkauttaa versiota kaksi (2) kertaa. Tämän jälkeen tehdyt muutokset laskutetaan erikseen tuntityönä 95 €/h (hinta sis. 24 % alv.). Tarvittavat lisäkohdekäynnit ja mahdollinen vihervalvonta pihan rakentamisen aikana laskutetaan kuluneen ajan mukaisesti tuntityönä edellä mainituin hinnoin. Katso hinnasto.

Mitä pihan rakentaminen maksaa?

Nyrkkisääntö on, että pihan rakentaminen on 10-20 % uuden talon kokonaisbudjetista. Tämä kannattaa ottaa huomioon jo asuntolainaa hakiessa. Kohde­käynnillä kartoitan toiveet ja tarpeet sekä annan hinta-arvion suunnittelu­työstä. Tuon reilusti esille eri asiat, esimerkiksi materiaali­valinnat, jotka vaikuttavat pihan lopulliseen hintaan.

Yhdessä suunnittelemme budjettiisi sopivan ratkaisun!

Asiantuntijapalveluiden tilaaminen

Kun tarvitset asiantuntijapalveluita kuten vihervalvojan hankkeeseesi, ota yhteyttä ja lähetä lisätietoja sähköpostitse, jolloin voin perehtyä kohteeseen. Tämän jälkeen keskustelemme kohteen valvonnasta tai muusta tarvitsemastasi avusta tarkemmin ja teemme sopimuksen työn tekemisestä aikatauluineen ja kustannuksineen.

Ota yhteyttä.

Kysy lisää puhelimitse, sähköpostilla tai oheisella lomakkeella.

Maisemasuunnittelija Minna Harju logo

Kiitos viestistäsi.

Otamme yhteyttä mahdollisimman pian.