Askarruttaako pihan hoito? Pihaneuvoja auttaa

PIHANEUVONTA & PIHAN HOITO

Pihan hoitoon, suunnitteluun tai parvekeviljelyn kullanarvoisia vinkkejä pihaneuvontakäynnillä.

Pihan hoidossa tai suunnittelussa voi kokenutkin viherpeukalo kaivata joskus apua. Ratkaisuna on pihaneuvontakäynti. Teen pihaneuvontakäyntejä Etelä- ja Keski-Suomen alueilla.

Pihaneuvojan käynti on 2 tunnin mittainen tuokio, jossa käymme yhdessä läpi pihan hoitoon liittyviä asioita, jotka askarruttavat sinua. Lupaan, että käynti on täyttä vastinetta rahalle!

Pihaneuvonta uudelle, suunnitteilla olevalle pihalle.

Jos suunnitteilla on uusi piha, käyn mielelläni ideoimassa pihaa kanssasi. Ideointikäynnillä luonnostelen kohteessa paperille esimerkiksi istutus- ja oleskelualueiden, valaisimien ja vaikkapa trampoliinin järkeviä sijoituspaikkoja.

Pihaneuvontakäynnin lopputulos on kevyt, paikan päällä piirrettävä suunnitteluluonnos, ei varsinainen pihasuunnitelma. Jos haluat, voit ideointikäynnin jälkeen tilata piha­suunnitelman. Myös pihan rakentaminen ja rakentamisen valvonta onnistuu.

Pihan hoito valmiilla tai eteneminen puolivalmiilla pihalla.

Jos piha on jo valmis, voimme paneutua neuvontakäynnillä pihan hoitoon liittyviin asioihin: millaista hoitoa eri kasvit tarvitsevat, miten omenapuut leikataan, tai kuinka pensasaita siistitään.

Jos rakennat pihaa pikkuhiljaa, voin esimerkiksi tarkistaa oikeat istutussyvyydet ja -etäisyydet, näyttää kuinka kiveystä ladotaan, tai kertoa, mitkä lempikasveistasi sopivat suunnittelemallesi istutusalueelle.

Pihan hoitoa myös taloyhtiöille – ja parvekkeelle.

Pihaneuvojan palvelua käyttääksesi sinulla ei tarvitse olla omaa pihaa: voin tulla myös parvekkeelle ideoimaan, millaisia kasveja ja hyötykasveja sinun kannattaa istuttaa ja kuinka niitä hoidetaan. Myös taloyhtiöt ja julkiset toimijat voivat hyödyntää pihaneuvojan palvelua.

Pihan hoitoa ja neuvoja ympäri vuoden.

Pihaneuvontakäynnin paras ajankohta voi olla mihin vuodenaikaan tahansa. Kevät ja syksy ovat parhaita istutusaikoja. Talvella taas voi leikata kuusiaitoja, ja kevättalvella ovat vuorossa omenapuiden leikkaukset. Talvella näkee myös asioita, joita ei kesällä näe, esimerkiksi tarpeet lumenläjitysalueille.

Ota yhteyttä – tehdään yhdessä pihan tai parvekkeen suunnittelusta ja hoidosta helppoa ja mukavaa!

Ota yhteyttä.

Kysy lisää puhelimitse, sähköpostilla tai oheisella lomakkeella.

Maisemasuunnittelija Minna Harju logo

Kiitos viestistäsi.

Otamme yhteyttä mahdollisimman pian.