Askarruttaako pihan hoito? Pihaneuvoja auttaa

PIHANEUVONTA & PIHAN HOITO

Pihan hoitoon, pihasuunnitteluun tai parvekeviljelyyn kullanarvoisia vinkkejä pihaneuvojalta.

Pihan hoito tai suunnittelu on asia, jossa viherpeukalo voi joskus mennä suuhun. Silloin kannattaa pyytää pihaneuvoja paikalle. Tarjoan pihan hoitoon ja suunnitteluun liittyviä pihaneuvojan palveluja Etelä- ja Keski-Suomessa.

Pihaneuvojan käynti on 2 tunnin mittainen tuokio, jossa käymme kanssasi läpi pihan hoitoon liittyviä, sinua askarruttavia asioita. Lupaan, että käynti on täyttä vastinetta rahalle!

Pihaneuvonta uudelle, suunnitteilla olevalle pihalle.

Jos suunnitteilla on uusi piha, käyn mielelläni ideoimassa pihaa kanssasi. Ideointikäynnillä luonnostelen kohteessa paperille esimerkiksi istutus- ja oleskelualueiden, valaisimien ja vaikkapa trampoliinin järkeviä sijoituspaikkoja.

Pihaneuvontakäynnin lopputulos on kevyt, paikan päällä piirrettävä suunnitteluluonnos, ei varsinainen pihasuunnitelma. Jos haluat, voit ideointikäynnin jälkeen tilata piha­suunnitelman. Myös pihan rakentaminen ja rakentamisen valvonta onnistuu.

Pihan hoito valmiilla tai eteneminen puolivalmiilla pihalla.

Jos piha on jo valmis, voimme paneutua neuvontakäynnillä pihan hoitoon liittyviin asioihin: millaista hoitoa eri kasvit tarvitsevat, miten omenapuut leikataan, tai kuinka pensasaita siistitään.

Jos rakennat pihaa pikkuhiljaa, voin esimerkiksi tarkistaa oikeat istutussyvyydet ja -etäisyydet, näyttää kuinka kiveystä ladotaan, tai kertoa, mitkä lempikasveistasi sopivat suunnittelemallesi istutusalueelle.

Pihan hoitoa myös taloyhtiöille – ja parvekkeelle.

Pihaneuvojan palvelua käyttääksesi sinulla ei tarvitse olla omaa pihaa: voin tulla myös parvekkeelle ideoimaan, millaisia kasveja ja hyötykasveja sinun kannattaa istuttaa ja kuinka niitä hoidetaan. Myös taloyhtiöt ja julkiset toimijat voivat hyödyntää pihaneuvojan palvelua.

Pihan hoitoa ja neuvoja ympäri vuoden.

Kesä on pihanhoidon kulta-aikaa, mutta pihaneuvojan voi pyytää paikalle mihin vuodenaikaan tahansa. Kevät ja syksy ovat parhaita istutusaikoja. Talvella taas voi leikata kuusiaitoja, ja kevättalvella ovat vuorossa omenapuiden leikkaukset. Talvella näkee myös asioita, joita ei kesällä näe, esimerkiksi tarpeet lumenläjitysalueille.

 

Ota yhteyttä – tehdään yhdessä pihan tai parvekkeen suunnittelusta ja hoidosta helppoa ja mukavaa!

Ota yhteyttä.

Kysy lisää puhelimitse, sähköpostilla tai oheisella lomakkeella.

Maisemasuunnittelija Minna Harju logo

Kiitos viestistäsi.

Otamme yhteyttä mahdollisimman pian.